Nieuws

Nieuws & Info

Op maandag 3 september om 20 uur organiseert UPV-Haacht en Ommelanden in samenwerking met de gemeente de maandelijkse 'Wij Willen Weten' lezing. Deze keer is het onderwerp 'Een andere kijk op de islam: seks en macht in 1001 nacht' door Prof. em. Hugo Antonissen van de KU Leuven.

Meer info op https://www.haacht.be/activiteiten/detail/1128/een-andere-kijk-op-de-islam-seks-en-macht-in-1001-nacht

Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod om extra kosten aan te rekenen, geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet (zie http://news.economie.fgov.be/167741-geen-toeslag-meer-voor-betalen-met-de-kaart voor meer info).

Dit verbod geldt voor alle betalingen met de kaart en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties.

Op dinsdag 2 mei gaat de Algemene Vergadering adviesraad lokale economie door. Locatie is de Kloosterkerk in Tildonk. Op de agenda staan o.a. de volgende punten:
- wegenwerken in uitvoering
- planning wegenwerken volgende jaren
- lokaal aankoopbeleid: wat houdt dit in?

Op dinsdag 8 mei organiseert VDAB in de voormiddag een jobbeurs in Haacht (GC Den Breughel). Als je op zoek bent naar personeel en/of je je bedrijf graag in de kijker wil zetten bij werkzoekenden, kan dat gratis op deze jobbeurs. Meer info vind je hier, inschrijven kan via deze link.

Wist je dat gemeente, AGB en OCMW Haacht een lokaal aankoopbeleid hebben? En dat er minstens 60% Haachtse ondernemers uit de online bedrijvengids dienen aangeschreven te worden voor iedere aanbesteding of offerteaanvraag?

Registreer u alvast op deze online bedrijvengids via http://www.haacht.be/bedrijven

Op zoek naar info over wegenwerken in Haacht? Kijk hier.

Heb je zelf iets gehoord of gelezen dat interessant is voor je collega-ondernemers?
Laat het ons weten en we posten het hier.

Reacties zijn gesloten.