MAMAS FOR AFRICA

Bedrijfsnaam:

Naam:

MAMAS FOR AFRICA

Sophie Catry

 

mamas for africa

Korte omschrijving:

Mamas for Africa (1999) is een vzw in Wespelaar die zich inzet voor de rechten en de noden van vrouwen en meisjes in Oost-Congo. Die regio wordt al meer dan 25 jaar geteisterd door terreur en geweld. Eén op drie vrouwen is er slachtoffer van seksueel geweld. Vrouwen, meisjes en jonge kinderen worden verkracht en aan hun lot overgelaten. Niet alleen door gewapende bendes, maar ook binnen de dorpsgemeenschappen zelf. Seksueel geweld is algemeen geworden.

De fysieke letsels en psychologische trauma’s zijn groot. Bovendien rust er op verkrachting een groot taboe. Vrouwen worden dikwijls verstoten door hun echtgenoten. Want hoewel zij slachtoffer zijn, worden zij verantwoordelijk geacht en brengen zij schande over de familie.

Sterke punten:

Mamas for Africa helpt deze slachtoffers van seksueel geweld met medische zorgen en psychologische begeleiding. Mamas for Africa bemiddelt ook tussen echtgenoten als een vrouw door haar man is verstoten na een verkrachting. Mamas for Africa sensibiliseert om het geweld een halt toe te roepen en informeert over gezinsplanning.

Contactgegevens:

MAMAS FOR AFRICA
Nieuwstraat 26 B
3150 Wespelaar
016/20.63.43
info@mamasforafrica.be
www.mamasforafrica.be